Kennismaking nieuwe bestuurders & directie
20-03-2017
Twee keer per seizoen organiseren we een kennismaking voor nieuwe bestuurders en directieleden van BVO's. Deze dag is bedoeld om nieuwe ...
Twee keer per seizoen organiseren we een kennismaking voor nieuwe bestuurders en directieleden van BVO's. Deze dag is bedoeld om nieuwe bestuurders in één dag kennis te laten maken met een aantal sleutelorganisaties en onderwerpen in het betaald voetbal. Daarnaast leert u direct een aantal nieuwe collega-bestuurders van andere BVO’s kennen en zal er ook een ervaren clubdirecteur aanwezig zijn om ervaringen uit de praktijk met u te delen. Deelnemers aan eerdere bijeenkomsten ervaren de dag als zeer waardevol. 

De volgende bijeenkomst voor nieuwe bestuurders & directieleden vindt plaats op 20 april. Aanmelden kan via expertise@knvb.nl, onder vermelding van naam, functie en club
> Lees verder
Masterclasses voor commissarissen
20-03-2017
Dit seizoen organiseert KNVB Expertise een serie van 3 masterclasses voor bestuurders en toezichthouders van BVO’s. Doel van deze ...
Dit seizoen organiseert KNVB Expertise een serie van 3 masterclasses voor bestuurders en toezichthouders van BVO’s. Doel van deze serie is om persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling voor toezichthouders en bestuurders te faciliteren en het netwerk bij elkaar te brengen om onderlinge kennisdeling te bevorderen.

De thema’s die centraal staan zijn: 1) Finance, Audit & In Control, 2) Dynamiek in de board room en 3) Stakeholdermanagement. Elke masterclass wordt begeleid door twee experts binnen het betreffende vakgebied. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan praktijkcases. De tweede masterclass vindt op dinsdag 14 maart plaats, tussen 16.00 en 22.00 uur. De derde masterclass is op woensdag 12 april.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Wegens succes starten we volgend seizoen met een nieuwe reeks. Bekijk hier de brochure.
> Lees verder
Terugblik Training Sponsoring
17-02-2017
In januari en februari 2017 heeft de tweedaagse training sponsoring plaatsgevonden onder begeleiding van de SPECO Academy (Fontys ...
In januari en februari 2017 heeft de tweedaagse training sponsoring plaatsgevonden onder begeleiding van de SPECO Academy (Fontys Economische Hogeschool Tilburg). Twaalf commercieel medewerkers van clubs hebben deelgenomen aan de training, die aansloot bij het centrale thema van KNVB Expertise “Commerciële partnerships – inspelen op sponsorbehoeften in een veranderende wereld”. Het doel van de training was niet alleen om salesvaardigheden via rollenspellen te ontwikkelen, maar ook om bepaalde achterliggende theorieën aan bod te laten komen en misschien nog wel belangrijker: van elkaar leren. Aan de hand van diverse opdrachten is met elkaar nagedacht om nog beter in te spelen op de behoeften van zakelijke relaties.
 
Op de eerste trainingsdag bij PEC Zwolle is met name stilgestaan bij ‘shared value’ en de beweegredenen van zakelijke relaties om verbonden te zijn aan de club. Ook is er stilgestaan bij het verloop van zakelijke relaties. Hoe kunnen we hen blijven binden en boeien en hoe gaan we om met bezwaren? Met de aanwezigheid van een acteur is geoefend om de theoretische kennis direct in praktijk te brengen.

De tweede trainingsdag is op de KNVB Campus afgetrapt met het benaderen van ‘cold leads’. Is dat nog succesvol, waar komen onze nieuwe zakelijke relaties vandaan en hoe bereiden we eigenlijk een salesgesprek voor? Dit mondt natuurlijk uit in de ontwikkeling van je sponsorpropositie en het uitvoeren van activaties met je zakelijke relaties. Aan de hand van een actuele sponsoractivatie zijn met elkaar de successen en valkuilen besproken.
> Lees verder
Training Sponsoring i.s.m. SPECO Academy
15-11-2016
De eerder aangekondigde training Sponsoring voor commerciële medewerkers vindt plaats op 25 januari en 15 februari ...
De eerder aangekondigde training Sponsoring voor commerciële medewerkers vindt plaats op 25 januari en 15 februari 2017. Experts van de SPECO Academy gaan samen met de deelnemers aan de slag met persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling op het gebied van sponsoring en partnerships. Er wordt gewerkt vanuit in de praktijk toepasbare concepten en modellen. Daarnaast staan persoonlijke skills centraal die in de vorm van cases en rollenspelen aan bod komen. De volgende thema’s staan centraal in de training:
  • Sponsorovereenkomsten en partnerships
  • Accountmanagement gericht op langdurige relaties
  • Formuleren van sponsorproposities
  • Gezamenlijke activatie BVO en partner
Binnenkort volgt meer informatie. De kosten bedragen €495 (excl. BTW) en er is plaats voor maximaal 20 deelnemers
> Lees verder
15 managers van BVO’s geslaagd voor Leergang Management Betaald Voetbal
26-05-2016

De Leergang Management Betaald Voetbal 2015/’16 zit erop! Na een seizoen dat in het teken stond van persoonlijke en inhoudelijke ...

De Leergang Management Betaald Voetbal 2015/’16 zit erop! Na een seizoen dat in het teken stond van persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling hebben de vaste deelnemers afgelopen dinsdag 24 mei de opleiding succesvol afgerond. Onder het toeziend oog van een deskundig panel hebben de deelnemers hun eindopdracht verdedigd: een paper over het eigen leerproces en de toepassing van de opgedane kennis uit de zes modules op de eigen organisatie. Na een uitgebreide lunch kon worden overgegaan op het officiële gedeelte waarin de deelnemers hun diploma’s in ontvangst mochten nemen. De dag is afgesloten met een borrel en de deelnemers hebben de ambitie uitgesproken om contact te houden en in het nieuwe seizoen een terugkomdag te organiseren.
> Lees verder