Kenniscongres Betaald Voetbal 2018
07-08-2017
Op woensdag 7 maart 2018 vindt het jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal plaats! Dit jaar is het een extra bijzondere editie. KNVB Expertise ...
Op woensdag 7 maart 2018 vindt het jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal plaats! Dit jaar is het een extra bijzondere editie. KNVB Expertise bestaat namelijk 10 jaar! Vier jij dit met ons mee?

Het congres vindt plaats op de KNVB Campus in Zeist met de volgende centrale thema's tijdens de dag: commerciële stadionexploitatie, fan experience & organisatieontwikkeling. Het programma start om 10.00 uur en bestaat uit plenaire sprekers afgewisseld met breakout sessies.

De dagvoorzitter van het congres is Barbara Barend. Dit jaar is Bayer 04 Leverkusen te gast als buitenlandse club én organiseren we ook een paneldiscussie tussen een aantal directieleden van BVO's. Benieuwd naar het gehele programma? Bekijk het (voorlopige) programma van het Kenniscongres Betaald Voetbal 2018 onder het kopje publicaties!

#KBV18
> Lees verder
Terugblik kenniscongres 2017
20-03-2017
Op woensdag 8 februari vond het jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal 2017 plaats op de KNVB Campus in Zeist. Onder het mom van ...
Op woensdag 8 februari vond het jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal 2017 plaats op de KNVB Campus in Zeist. Onder het mom van "Je gaat het pas zien als je het doorhebt" werd er een dag georganiseerd waar inspiratie, ontmoeting en kennisdeling centraal stonden. Bijna 250 medewerkers van betaald voetbal clubs waren aanwezig. Nogmaals de dag beleven? Bekijk dan hier de aftermovie.
> Lees verder
Kenniscongres Betaald Voetbal 2017
17-02-2017
8 februari jl. vond ons jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal plaats. Op de nieuwe KNVB Campus in Zeist waren ongeveer 250 medewerkers van betaald ...
8 februari jl. vond ons jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal plaats. Op de nieuwe KNVB Campus in Zeist waren ongeveer 250 medewerkers van betaald voetbal clubs te gast. Met als thema “Je gaat het pas zien als je het doorhebt” organiseerde KNVB Expertise een dag waarbij inspireren, ontmoeten en kennisdelen centraal stonden.

Dagvoorzitter Sjoerd van Ramshorst trapte de dag af. Hierna besprak hij met Hans van Breukelen (technisch directeur KNVB) de stand van zaken wat betreft het Nederlandse voetbal. De volgende spreker was Aljan de Boer (Trendsactive). Hij is strategist en millennial-expert. De millennial generatie is een moeilijk te bereiken generatie binnen het voetbal. Aljan de Boer vertelde wat de behoeften van deze generatie zijn en hoe je deze generatie wél kan bereiken.

Na een lunch verzorgd door de KNVB Campus werd het programma hervat met breakoutsessies. De breakoutsessies hadden uiteenlopende onderwerpen zoals customer journey, hostmanship, virtual reality, privacywetgeving en de veranderende sponsorwereld. Deelnemers konden zich van tevoren inschrijven voor de sessie die zij het meest interessant vonden. In deze kleinschalige sessies werd hard gewerkt en dieper ingegaan op de inhoud.

Na de breakoutsessies was het tijd voor onze internationale gast. Tom Gorringe, Head of Marketing bij Brighton & Hove Albion F.C., is een expert in het creëren van een familieclub. Hij won verschillende prijzen en scoort met Brighton erg hoog op het gebied van de “match-day experience”, met als gevolg dat Brighton alle 23.000 beschikbare seizoenkaarten verkocht. Hij deed zijn verhaal aan de hand van een leuke presentatie, waarmee hij de deelnemers praktisch toepasbare tips meegaf.

Na een korte break stonden er nog twee sprekers op het programma. Allereerst Marcel Surendonk (Head of Brand Partnerships bij MOJO). Marcel legde uit waarom het festivals wel lukt grote deals te sluiten, terwijl sponsors in de Nederlandse voetballerij zich steeds moeilijker willen binden. Het formele programma werd afgesloten door voormalig professioneel tennisser en ondernemer Jacco Eltingh die aan de hand van zijn eigen ervaringen en anekdotes de deelnemers inspireerde.

Na het formele programma werden de Fan & Sponsor Awards uitgereikt. De Fan Awards gingen naar de clubs die in het onderzoek van KNVB Expertise het hoogst scoorde op de vraag: “Hoe waardeert u het stadionbezoek algemeen?” Dit waren FC Volendam en Sparta Rotterdam. De Sponsor Awards gingen naar de clubs die het hoogst scoorde op de vraag: “Hoe waardeert u in zijn algemeenheid uw relatie met de club?” Dit waren RKC Waalwijk en S.B.V. Excelsior.

Na het diner werd er afgesloten met het informele programma, een echte voetbalpubquiz. Na 33 vragen over Oranje, de KNVB Beker, de Eredivisie, de Jupiler League en de dienstverlening van KNVB Expertise was er een winnaar. Bas Schreurs (Feyenoord) ging ervandoor met de hoofdprijs: 2 kaarten voor de Champions League finale incl. vlucht en overnachting.

Na een intensieve dag keerde iedereen naar huis met een boek van Johan Cruijff. Het was een geslaagde dag. Graag tot volgend jaar!
> Lees verder
Save the date Kenniscongres Betaald Voetbal 2017
09-11-2016

Op woensdag 8 februari 2017 organiseert KNVB Expertise het jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal. Dit jaar ...

Op woensdag 8 februari 2017 organiseert KNVB Expertise het jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal. Dit jaar vindt het congres plaats op de nieuwe KNVB Campus in Zeist. Het programma zal aanvangen om 10.30 uur en duurt tot circa 19.00 uur.

Inspireren, ontmoeten en kennisdelen!
Het Kenniscongres Betaald Voetbal is dé gelegenheid om met je vakcollega's in contact te komen en ervaringen te delen. De thema's die dit seizoen bij ons centraal staan - 'Commerciële Partnerships' en 'Customer Journey' - zullen een rol spelen in het programma en we hebben uiteraard weer inspirerende sprekers en workshops met afsluitend een verrassend informeel programma!

De uitnodiging om je aan te melden en het volledige programma zullen binnen enkele weken volgen. Wij hopen er samen met jullie wederom een mooie dag van te maken! Voor nu, save the date op woensdag 8 februari 2017 in Zeist!

> Lees verder
Terugblik congres "The Future is Now"
31-03-2016
"Interessante sprekers, actieve sessies en contact met collegae van andere clubs: het kenniscongres is waardevol.", "Van grijze muis met schulden tot ...
"Interessante sprekers, actieve sessies en contact met collegae van andere clubs: het kenniscongres is waardevol.", "Van grijze muis met schulden tot landskampioen: prachtig succesverhaal van KAA Gent", "Branche mag blij zijn met orgaan als KNVB Expertise." Het waren enkele reacties van de deelnemers aan het jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal bij Willem II in Tilburg.

De ongeveer 250 aanwezige deelnemers – de meesten werkzaam bij Nederlandse BVO’s en een enkeling vanuit de Topklasse en Belgische Jupiler Pro League – kregen een divers programma voorgeschoteld. Het centrale thema ‘The Future is Now’ bracht vragen met zich mee als: ‘Hoe kunnen BVO's ook de (jonge) "face-down generatie" bereiken?’, ‘Is er voldoende draagkracht voor onze club?’, ‘Hoe zit het met de aanwas van nieuwe sponsoren?’, en: ‘Op welke manier houden of krijgen we het stadion vol?’.

Jan-Joost van Gangelen nam als dagvoorzitter de aftrap voor zijn rekening en algemeen directeur van Willem II Berry van Gool heette alle deelnemers welkom. Trendwatcher Adjiedj Bakas betrad vervolgens als eerste keynote het podium en schetste de impact van enkele trends op de voetbalwereld en liet ook zien welke kansen dit biedt: "Niet het sterkste beest overleeft, maar het beest dat zich het beste aanpast aan de omgeving".

In de middag werden de aanwezige deelnemers geïnspireerd in één van de 7 themasessies en later ook uitgedaagd zelf aan de slag te gaan tijdens de workshopronde. Gedurende de parallelsessies kwam een breed scala aan toekomstgerichte onderwerpen aan bod waaronder: e-Sports, stadionuitbreiding, de veranderende kansspelmarkt, Big Data en de kracht van communities.

Veel tijd om daarvan bij te komen was er niet, want Freestyler Maarten van Luit stond al op het podium en toonde zijn skills tijdens het intermezzo. Hij luidde daarmee ook de volgende keynote sprekers in: Patrick Lips en Serge Platel van KAA Gent. Zij namen het publiek mee in het sprookjesachtige verhaal van een bijna faillissement naar een prachtig nieuw stadion en het Belgische kampioenschap afgelopen seizoen: "Het is een puzzel en elk stukje moet passen".

Ter afronding van deze dag werden – naar aanleiding van het jaarlijkse Fan Onderzoek – de Fan Awards uitgereikt door Jacco Swart namens de Eredivisie en Maarten Vreuls namens de Jupiler League. De Awards voor de beste algemene stadionbeleving werden dit jaar gewonnen door Heracles Almelo en NAC Breda.

Na het diner werd het Kenniscongres afgesloten met een komisch optreden van FC de Rebellen bestaande uit Marcel Meeuwis, John de Wolf en Koert Westerman en na afloop konden de deelnemers geïnspireerd en met een voldaan gevoel huiswaarts keren.
> Lees verder